Concert: Psalm 150 met ‘The Lord of the Rings’ en Brass Band Schoonhoven in topvorm

Op zondag 28 april wordt er een prachtig programma gespeeld door Fanfareorkest Psalm 150 en Brass Band Schoonhoven in Dinxperlo. Psalm 150 treedt op met ‘The Lord of the Rings’; een symfonie van Johan de Meij, gebaseerd op de gelijknamige trilogie van J.R.R. Tolkien. Voor Brassband Schoonhoven is dit de laatste try-out voor hun deelname aan de Europese Brass Band Kampioenschappen in Litouwen. De muzikanten zijn dus in topvorm.
Het concert begint om 15.00 uur in de Eurohal (Europastraat 2, Dinxperlo), entree €12,50.
Kinderen gratis.

In dit jubileumjaar “Psalm 150 viert 125!” wil de vereniging zich van alle kanten laten zien en een brede doelgroep bereiken. Met dit concert worden de echte muziekliefhebbers op hun wenken bediend. Brass Band Schoonhoven is bijna klaar voor hun optreden op de Europese Brassband Kampioenschappen in Litouwen waar ze zich in de kampioensdivisie zullen meten met de beste brassbands uit onder andere Duitsland, Zwitserland en België. Het concert op 28 april wordt geopend met het verplichte werk dat ze daar zullen spelen: A Road Less Travelled van Philip Sparke.

Psalm 150 vervolgt het programma met de symfonie van ‘The Lord of the Rings’ van Johan de Meij. De symfonie bestaat uit vijf afzonderlijke delen, die ieder een figuur of een belangrijke episode uit het boek illustreren, zoals Gandalf (The Wizard), Gollum (Sméagol) en Hobbits. Prachtige, filmische muziek waarbij de luisteraar zich echt ‘in de ban van de ring’ waant.

Brass Band Schoonhoven vervolgt hierna hun programma met het vrije werk dat zij zullen spelen tijdens de Europese Kampioenschappen. Hierna sluiten zij het programma af met Lullabye (Goodnight, my Angel) en Norwegian Dance.

Iedereen is van harte welkom om een middag te komen genieten van virtuoze passages, lyrische solisten en uitdagende composities.

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd. Bookmark de permalink.