Tijmen Botma

 Tijmen Botma (Eefde, 1962) begon zijn muzikale loopbaan op 7-jarige leeftijd als trompettist bij de plaatselijke harmonie en speelde al spoedig bij het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest onder leiding van Piebe Bakker. Hij studeerde vanaf 1979 de hoofdvakken trompet en directie aan de conservatoria van Zwolle, Leeuwarden en Hilversum.

Tijmen Botma is sinds januari 2013 chef-dirigent van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF). Tijmen treedt regelmatig op als gastdirigent. Zo dirigeerde hij onder andere de Marinierskapel. Verder is hij een gewaardeerd jurylid. Hij jureerde op verschillende concoursen, waaronder de Nederlandse Brassband kampioenschappen. Daarnaast is Tijmen als hoofdvakdocent HaFaBra-directie verbonden aan het conservatorium van Groningen en is hij dirigent van Fanfare ‘Psalm 150’ uit Dinxperlo.

Sinds Tijmen voor Psalm 150 staat (1997), nam het orkest al verschillende keren succesvol deel aan diverse concoursen, waaronder driemaal aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Ook gaf Psalm 150 tientallen concerten, waaronder een aantal bijzondere in Szubin (Polen) en Bocholt (Duitsland). Als gastdirigent werkt Tijmen regelmatig met zowel beroeps- als amateurorkesten. Tevens is hij een veel gevraagd jurylid en examinator. Tenslotte is Tijmen Botma als auteur nauw betrokken bij de totstandkoming van de lesmethode Horen, Lezen & Spelen.