Henrite Rusch

Henrite Rusch begon haar muzikale loopbaan op 17 jarige leeftijd toen ze trombone les kreeg en al spoedig lid werd van het Flevolands Jeugd Symfonie Orkest. Een aantal jaren later werd ze lid van een showband waar ze een zeer succesvol opleidingsprogramma ontwikkelde waarna ze gevraag werd om deze opleiding ook op te zetten voor andere verenigingen in haar omgeving.

Gedreven door het plezier dat ze aan de muziek beleefde, is ze in 2006 een opleiding assistent dirigent begonnen aan de hoge school Kreato in Thorn. Deze opleiding heeft ze met zeer goed gevolg afgesloten in 2008 waarna ze werd toegelaten op het ArtEZ conservatorium in Arnhem waar ze HaFaBra-directie heeft gestudeerd bij Harrie Janssen en Fried Dobbelstein. Haar diploma haalde ze in 2012.

Henrite heeft ondertussen leiding gegeven aan verschillende orkesten. Zowel fanfare-harmonie- als symfonieorkesten. Ze heeft voor veel verenigingen projecten opgezet om de jeugdaanwas te stimuleren, geeft workshops, en is jarenlang vakleerkracht muziek geweest.

Sinds de zomer van 2022 mag ze zich opleider jeugd van Psalm 150 Dinxperlo noemen. Daarnaast is ze momenteel dirigent van de orkesten van Fanfare KNA in Ulft en Harmonie Crescendo in ’s-Heerenberg, het jeugdorkest van Advendo Lintelo, het Wijk Talenten Orkest op de Geitenkamp in Arnhem en is ze dirigent en artistiek leider van het symfonisch leerorkest SW-LO in Doetinchem.