Markus Passion – Op weg naor Paosen in ’t Achterhoeks plat

Op vri-jdag 7 april, Goeie Vri-jdag, gif de Fanfare Psalm 150 uut Dinxper in de Zuderkerke in Aalten ’n uutvoering van de Markus Passion van Jacob de Haan. Heel mooie, laegdrempelege passiemuziek deur fanfareorkest met verteller en klassieke zang.
’t Verhaal van de leste dage van Jezus wödt veteld deur d’n bekenden Achterhoeker Hans Keuper.Hie hef veur dit concert alle teksten umme ezet in ’t Achterhoeks plat en dat mek dizze uutvoering extra bezunder. De zangers van den aovend bunt sopraan Johannette Zomer en bariton Peter Arink .’t Concert venk an um 20.30 uur en zal ’n uur duurn.
Kaarten €12,50 bunt te koop bi-j Primera Dinxper, Primera Aalten of an de kassa.

Psalm 150 heeft zich met dit concert als doel gesteld om passiemuziek dichter bij de mensen te brengen. Iedereen kent de Matthäus Passion. Mooie muziek met veel betekenis, maar ook moeilijk te begrijpen. Deze Markus Passion van Jacob de Haan is laagdrempelig en heeft een kortere tijdsduur.

Om het verhaal nog dichter bij de belevingswereld van het publiek te brengen, zal het verteld worden in het Achterhoeks. Dit is immers de taal waarin veel mensen uit deze regio zijn grootgebracht. Sinds 2018 is het Nedersaksisch officieel als taal erkend, en daar mogen we trots op zijn. De keus om dit met Hans Keuper op te pakken was niet moeilijk. Als Achterhoekse schrijver/zanger kun je hem gerust ambassadeur van het Achterhoeks plat noemen. En dat hij vroeger lid is geweest van Psalm 150, maakt de connectie helemaal compleet.

Johannette Zomer en Peter Arink zijn professionele klassieke zangers die de zangpartijen voor hun rekening zullen nemen. Vanwege de ritmiek zullen hun teksten in het originele Duits zijn. Johannette zong onder andere in de Nederlandse Opera en heeft meegewerkt aan vele CD-opnames. Peter is verbonden aan De Nationale Opera, waar hij ook veelvuldig solistisch zingt.

U ben van harte uitgenodigd om mee te gaan ‘op weg naor Paosen’ met de Markus Passion in ’t Achterhoeks plat door Fanfareorkest Psalm 150 Dinxperlo.

De veurstelling is mede meugelek emaakt deur ’n biedrage uut ’t Stimuleringsfonds Nedersaksisch. Dit subsidiefonds van ’t ECAL stelt jaorleks duuzenden euro’s beschikbaor veur projecten en activiteiten die helpt um de Nedersaksische streektaal in Gelderland te behollen en stimuleren. Kiek ok ’s op https://www.ecal.nu/stimuleringsfonds-streektaal

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd. Bookmark de permalink.