Gido van Schijndel

 Gido is geboren en getogen in Dinxperlo en net als zijn drie broers werd ook hij als lid bij Psalm 150 aangemeld. Dat kon ook niet anders met een vader die Johan van Schijndel heet. Zijn vader zit ook in de muziek als dirigent, heeft jarenlang de jeugd van Psalm 150 gedirigeerd en is ook al jarenlang spelend lid van Psalm 150.

Gido begon op de bariton maar na zijn B-diploma stapte hij over op de trombone. Op dit instrument werd hij in 1999 aangenomen aan het Conservatorium in Arnhem met Jilt Jansma als hoofdvak docent en maart 2006 werd deze studie afgerond. In 2000 volgde hierop een aanstelling als trombonist bij het Trompetterkorps der Bereden Wapens van de koninklijke Landmacht. Bij dit orkest speelde Gido 3,5 jaar en dit bestond van ceremoniële gelegenheden tot taptoes en concerten in binnen- en buitenland.

In september 2003 is hij ook begonnen aan de studie HaFaBra-directie in Zwolle bij Alex Schillings (hoofdvak docent) en Arnold Span. Tegelijkertijd nam hij bij Psalm 150 het dirigeerstokje over van zijn vader Johan van Schijndel bij het C- en B-orkest van deze vereniging. In juni 2008 is deze studie afgerond met een afsluitend concert samen met het A-orkest van Psalm 150 in Dinxperlo.

Naast het dirigeren van het C- en B-orkest van Psalm 150 is Gido momenteel ook dirigent van Antonius Vragender, Excelsior Twello en AMDG Wehl. Verder is hij Grootkoper docent aan de Muziekschool Oost-Gelderland, is hij lid van het A-orkest van Psalm 150 en speelt hij nog veel als freelance-trombonist.